• Elmalı Mah.Cumhuriyet Cad. No 48 Muratpaşa-Antalya
  • info@antalyadovmesilme.net

+90 532 637 4596

Dövme Nasıl Silinir ?

Dövme Nasıl Silinir ?

Dövme silmede Uygun branşta ki Doktorlar tarafından uygulanan cerrahi dermabrasyon ve kimyasal peeling uygulamaları mevcuttur.

Dövme silmede Uygun branşta ki Doktorlar tarafından uygulanan cerrahi dermabrasyon ve kimyasal peeling uygulamaları mevcuttur. Ancak bu yöntemlerde yara-iz oluşumu,kahverengi ve beyaz renkte leke bırakma veya dövmenin tamamen silinmeme olasılığı yüksektir.

Lazer yöntemiyle dövme silme işlemi en basit anlatımıyla , dövmeyi oluşturan ve renk veren pigmentlerin lazer yardımıyla parçalanması ve parçalanan pigmentlerin İmmün sistemiyle vücuttan atılmasıdır.

Dövme silme işlemi öncesi dövmeyi ve cilt yapısını anlamaya çalışılmalı, akabinde ise maksimum kontrollü biçimde işleme başlanmalıdır.

Amaç, Uygun dalga boyu yoğunluğunda ki lazer ışınını derinin epidermis tabakasına göndererek dermiş ve deri altında ki dövmeye renk veren bileşiklerin lazer ışınını emilmesini ve kimyasal maddenin parçalanmasını sağlamaktır.

Pico Lazer uygulamasında ,lazer ışını boya pigmentleri tarafından picosaniyeler içerisinde  emilmekte ,bu şok etki dövme pigmentlerini taşıyan dermal makrofajların ölümüne ve pigmentlerin parçalanmasına ,çok küçük parçalara ayrılmasına sebep olur. Deri altındaki parçalar immün sistemi hücreleri tarafından sindirilir ve vücuttan atılır.Bu süreç 6-8 Hafta arasındadır.